Verzenden & retourneren

Verzenden en Vervoersschade

Wij versturen uw bestelling met normale brievenpost als dat mogelijk is en anders per pakketpost. Alle bestellingen worden zorgvuldig gecontroleerd, verpakt en verzonden. Mocht uw bestelling beschadigd zijn aangekomen dan verzoeken wij u om binnen 48 uur na ontvangst van uw bestelling contact met ons op te nemen. Puur Geluk is niet aansprakelijk voor bij de post zoekgeraakte zendingen, tenzij er gekozen is voor de optie verzekerd verzenden.

 

Levering

Uw bestelling wordt na ontvangst van betaling verwerkt. De dag nadat u betaald heeft, telt als werkdag 1. Wij proberen u bestelling zo snel mogelijk te leveren ( binnen 1-2 werkdagen) Levering van producten vindt plaats zolang de voorraad strekt. Alle producten op de website zijn op voorraad, maar wij hebben altijd een beperkte oplage per product. Het kan dus voorkomen dat producten snel uitverkocht raken, maar nog niet op de website als uitverkocht vermeld staan.

 

Ruilen/Retourneren

U kunt binnen 8 dagen (na ontvangst van uw bestelling) uw bestelling ruilen of retourneren, mits deze onbeschadigd en ongedragen zijn en met aangehechte prijskaartjes. In alle gevallen dient u eerst schriftelijk (per e-mail) contact met ons op te nemen. U dient hierbij uw naam en factuurnummer te vermelden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. De verzendkosten voor het ruilen of retourneren zijn voor uw eigen rekening.

 

Verzenden buitenland

Mocht een pakketje naar het buitenland moeten worden verstuurd dan is dat uiteraard geen probleem. Kies bij verzending voor het juiste land. 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »